Görög pecsenye magyarosan!
0,5kg csirkemell
20dk kolozsvári szalonna
6 szem burgonya
3 db főt tojás
20dkg főt rizs
15 dkg kaiser füstölt( lángolt )kolbász
450g tejföl
2 db paradicsom
1db paprika
1db hagyma
Csirkemellet felszeleteljük és görög fűszerkeverékben pácoljuk.Ez alatt az idő alatt a rizst és tojást meg lehet főzni. Szeletekre vágjuk a szalonnát a kolbászt a burgonyát meghámozzuk és szeltekre vágjuk. Egy jénai tálba a szalonna szeleteket lerakjuk majd ráhelyezzük a fűszeres mellet majd a burgonyát a főt rizst a szeletekre vágott kolbászt és a fel szeletelt főt tojásokat. a tejföllel a tetejét jól meg locsoljuk egyenletesen szét kenjük. majd a sütőben lefedve kb 40 percig pároljuk a husi miatt, majd kivesszük és a hagymát paprikát és paradicsimot szeletelve a tetejére helyezzük és tovább sütjük kb 10 percig.Aki még esetleg savanyúságot igényel az ételhez az uborka salátával pikánsá teheti az ízeket vagy egy kis tzaziki salátával.
jó étvágyat kívánunk mindenkinek!
Beküldő: Borosné Lukács Krisztina
Debrecen
Kedves Krisztina! Köszönjük szépen a receptet, mellyel Ön is résazt vesz sorsolásunkon.
Padizsános rizs
Hozzávalók:
2 db bébi cukkini
1 db padlizsán
1 kis csomag füstli virsli
1 tasak barnarizs
olivaolaj
szójaszósz
őrölt feketebors
Elkészítés:
Elektromos párolóban a felkockázott cukkinit és padlizsánt együtt 40 perc alatt megpárolom. Ezalatt megfűzöm a barnarizst.
A Wok-ban a felkarikázott virsliket kis olivaolajon megpirítom, majd beleöntöm a kész cukkinit és padlizsánt, valamint a megfőtt barnarizst. Leöntöm egy kis szójaszósszal és egy csipet feketeborsot szórok rá. Együtt párolom 5 percig. A keletkezett levet leöntöm alóla és kész az egytálétel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A receptet Tarcsafalvi Krisztina küldte Vácegresről.
Köszönjük szépen.
Evvel a recepttel Krisztina részt vesz augusztusi sorsolásunkon.
Eperleves:
50 dkg eper
5 dl tej
2 dl tejföl vagy tejszín
Az epret megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A felszeletelt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt vagy tejszínt. Annyi tejfölt vagy tejszínt adunk hozzá, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű legyen a leves. Ha szükséges, mézet vagy cukrot adhatunk a leveshez. Ha kész, belekeverjük a félretett eperdarabokat, és jól lehűtjük a levest.
Joghurtos gyümölcsfagylalt.
2 dl joghurt
2 dl tejszín
20 dkg erdei gyümölcs
5 evőkanál édesítőpor
1 kávéskanál vaníliaaroma
Turmixoljuk le a gyümölcsöt, adjuk hozzá a joghurtot, az édesítőt, a vaníliaaromát és a felvert ttejszínhabot. s végül fagylaltgépben megfagyasztjuk.
Francia hagymaleves egyszerüen
Hozzávalok 4 személyre:
60 dkg vöröshagyma
50 gr vaj
2 evökanál liszt
reszelt sajt
só
bors
Elkészités:
-egy lábosban megolvasztjuk a vajat,majd beletesszük a vékonyan leszeletelt vöröshagymát és megpiritjuk,rászorjuk a lisztet, összekeverjük és hozzá öntünk másfél liter vizet, felforraljuk majd közepes tűzön 20 percig fözzük.Sütőbe illő tálakba tálaljuk ,majd fokhagymás pirítós kenyeret helyezünk a tetejére és megszórjuk reszelt sajttal és a sütőbe tesszük míg a sajt megpirul a tetején.
Jó étvágyat kívánok hozzá. Dr Korda Béláné
|