Gyümölcsfagylaltok.
Meggyfagyi. A meggyet tisztára megmossuk és leturmixoljuk. Fél liter meggy léhez 38 deka cukrot negyed liter vízben főzzünk meg; s ha a cukor már felolvadt, öntsük a meggylé közé, melyhez még három citromnak levét is nyomunk, s ha mindezt jól összeelegyítettük, a többi fagylaltok módja szerint kezeljük. Ha tejszínnel akarjuk vegyíteni, ekkor egy fél liter meggylére egy fél liter legjobb tejszínt vegyünk, melyben tizenkét deka cukrot olvasztunk fel és ezután vegyítsük a meggyléhez; egyébiránt a többi fagylaltok módja szerint kezelendő, csakhogy citromlé nem jön hozzá, ha tejszínnel van keverve.
Az Eperfagylalt is ekképp készül; fél liter áttört földieper léhez, melyben harmincnyolc deka tört cukrot kell felolvasztani, egy fél liter jó tejszín kell; vegyítsük össze jól az eperlével és tegyük fagyasztógépbe.
Fagylalt pillanatok alatt!
Gyerekeknek, cukor betegeknek és diétázóknak is kiváló fagylalt készíthető 10perc alatt és azonnal fogyasztható. Ha mind nem fogy el, 1-2 hétig tárolható a hűtőtartályban.
A gép főbb tartozékai: keverő nyél, keverő lapát, fagyasztó tartály.
230V-ról működik.
Megrendelhető: www.gyermekvarazs.com
|